• Головна
  • Україна
  • ДБР викрило багаторічні вирубки лісів у нацпарку «Гуцульщина»

ДБР викрило багаторічні вирубки лісів у нацпарку «Гуцульщина»

Фото Івано-Франківської обласної прокуратури

Керівництво лісового господарства причетне до вирубки лісів у нацпарку «гуцульщина» на 250 млн грн

Правоохоронці викрили на Прикарпатті керівництво лісгоспу, яке роками незаконно рубало ліс на заповідній території. Про це у понеділок, 15 квітня, повідомили Державне бюро розслідувань та Івано-Франківська обласна прокуратура.

Як сказано в повідомленні ДБР, керівник державного підприємства «Кутське лісове господарство» ще у 2018 році організував групу посадовців, які без жодних дозволів та погоджень видавали документи для проведення рубок на ділянках, які вже понад 20 років не підпорядковані лісовому господарству, а входять до складу Національного природного парку «Гуцульщина». Зрубану деревину вони продавали населенню, а гроші привласнювали. За роки вирубки збитки екології сягнули майже 250 млн гривень.

Підозру в цій справі повідомили чотирьом учасникам групи. Їм інкримінують зловживання службовим становищем і незаконну порубку та збут дерев на території природно-заповідного фонду.

Серед підозрюваних, окрім керівника держпідприємства, також є:

  • виконувач обов’язків головного лісничого;
  • лісничий;
  • інженер з охорони та захисту лісу.

Водночас обласна прокуратура пише про виконувача обов’язків директора лісгоспу, лісничого та двох інженерів.

Наразі двох підозрюваних відправили під варту, одному призначили домашній арешт, щодо четвертого — клопотання про обрання запобіжного заходу на розгляді в суді. Для відшкодування завданих збитків подано цивільний позов. Окрім того, готуються підозри щодо ще двох груп людей, які проводили незаконні рубки на природоохоронній території.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності