На Самбірщині пʼятеро чоловіків вирубали ліс на 77 тис. грн і уникнули покарання

На Самбірщині пʼятеро чоловіків вирубали лісу на майже 80 тис. грн і уникнули покарання

Усіх звільнили від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності

Пʼятеро мешканців Самбірщини уникнули кримінальної відповідальності за вирубку лісу на загальну суму 77 тис. грн. Один із зловмисників помер, а щодо чотирьох інших — закінчились строки давності притягнення до відповідальності. Про це йдеться у вироку Самбірського міськрайонного суду Львівської області, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 9 квітня.

Деталі справи

Злочин стався ще 9 років тому. У лютому 2015 року мешканець с. Липники Мостиського району змовився зі своїм товаришем і вирішив незаконно вирубати деревину у Крукеницькому лісництві, яке підпорядковується державному підприємству “Самбірське лісове господарство”. До справи чоловіки залучили ще трьох своїх знайомих.

Усіх затримали 16 лютого 2015 року, після того, як лісничий помітив, що з території лісництва виїжджає декілька кінних підводів набитих деревиною. Як встановило слідство, чоловіки вирубали 30 сухостійних дубів і вісім грабів, чим завдали збитків ДП “Самбірське лісове господарство” на 77 тис. грн. Вони хотіли вивезти деревину з території лісництва в с. Липники і завантажити її у вантажівку, щоб надалі продати.

Лісоруби уникнули покарання

Самбірський міськрайонний суд визнав організатора незаконної вирубки лісу винним у злочині та призначив штраф в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів, що становить лише 850 грн. Проте його звільнили від покарання у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Щодо чотирьох інших учасників злочину, то ще у вересні 2021 року суд закрив їхні справи, через закінчення строку давності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності