• Головна
  • Україна
  • Заступника голови Полтавської облради викрили на фейкових відрядженнях за кордон

Заступника голови Полтавської облради викрили на фейкових відрядженнях за кордон

Заступник голови Полтавської облради Олег Бєлоножко, фото «Полтавщини»

Олег Бєлоножко виїздив за кордон в особистих справах під приводом відряджень

Заступника голови Полтавської обласної ради Олега Бєлоножка викрили на фейкових відрядженнях за кордон. Чоловік виїздив за кордон нібито у відрядження до Польщі, а насправді вирішував свої особисті справи в іншій країні, повідомила у вівторок, 16 квітня, Служба безпеки України.

За інформацією СБУ, у березні 2023 року посадовець, ім’я якого в повідомленні відсутнє, оформив собі службове відрядження до польського міста Бидгощ та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України. Однак після перетину державного кордону він поїхав в особистих справах до однієї з південно-західних країн ЄС. За даними Державного бюро розслідувань, йдеться про Португалію, де він перебував з 23 березня до 8 квітня. Про це правоохоронці дізналися після того, як проаналізували виписки з його банківських карток, якими він користувався для оплати рахунків у готелях, ресторанах та магазинах.

Крім того, СБУ стверджує, що під час перебування за кордоном заступник голови Полтавської облради підписав довіреність на іноземну громадянку для придбання собі нерухомості в Євросоюзі. А після повернення посадовець вніс до звітних документів неправдиву інформацію.

Під час обшуків у заступника Полтавської облради, який також є її депутатом, вилучили оригінали документів, у тому числі іноземних, щодо його проживання та маршрутів поїздок за межами України.Також виявили мобільні телефони, які підтверджують незаконну діяльність посадовця.Н Тепер йому оголосили підозру в службовому підробленні, шахрайстві та підробленні документів. Запобіжний захід станом на 15:50 16 квітня йому не обирали.

Видання «Полтавщина» пише, що йдеться про заступника голови Полтавської облради Олега Бєлоножка. Також журналісти дізналися, що таке відрядження справді було, але бюджетного фінансування поїздки «не було на 100%».

Раніше Олег Бєлоножко задекларував квартиру у Португалії вартістю 3 млн грн, площею 62 м², яку придбав у травні 2022 року. Це спільна власність з його дружиною.

Також в декларації Олег Бєлоножко вказав зарплату, отриману в обласній раді — 655 113 грн. Окрім цього він отримав пенсію у розмірі 34 975 грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності