Містечко біля Львова отримає 250 тис. євро на модернізацію лікарні

Щирецька міська лікарня.

Це грант в рамках проєкту сталого муніципального розвитку Nakopa, який фінансує уряд Німеччини

Щирецька громада отримає 250 тисяч євро на термомодернізацію будівлі міської лікарні. Ці кошти – грант в рамках проєкту сталого муніципального розвитку Nakopa. Його фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини через компанію Engagement Global, повідомила 29 квітня Львівська обласна військова адміністрація.

За ці гроші в медичному закладі підсилять фундамент, виконають гідроізоляцію підвалу, зроблять новий дах з водовідведенням, утеплять стіни. Також здійснять термомодернізацію котельні. Роботи мають закінчити у липні 2026 року. Щирецька громада реалізує цей проєкт у партнерстві з магістратом німецького міста Гуденберг.

Співпраця Щирця і Гуденберга триває ще з 2016 року. Це партнерство і допомогло Щирцю скористатися можливостями програми Nakopa, — розповіла директорка департаменту міжнародного співробітництва ЛОВА Ірина Бутинець. — Грант для лікарні — це вже другий проєкт, реалізований в рамках цієї програми: кілька років тому в місті збудували каналізаційний колектор, сума допомоги Німеччини тоді становила 275 тисяч євро”.

Нагадаємо, що 14 проєктів девʼяти територіальних громад Львівщини — Підберізцівської, Жовківської, Оброшинської, Пустомитівської, Трускавецької, Добромильської, Новояворівської, Яворівської, Мостиської — отримають гроші Європейського інвестиційного банку на енергоефективні заходи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності