У Львові покосять штучно створені газони у центрі міста

У центрі Львова покосять газони.

Якщо цього не робити, газони втратять естетичний вигляд

Газони на проспектах Свободи і Шевченка, а також на площі Ринок і біля залізничного вокзалу покосять до Великодніх свят. Про це 29 квітня повідомила Львівська міська рада з посиланням на Галицьку і Залізничну районні адміністрації.

Таке рішення в мерії пояснили тим, що штучно створені газони центральної частини міста, а також на площі Двірцевій і вулицях Чернівецькій та Курмановича потребують спеціального догляду і періодичного скошування. Якщо ж покоси припинити, то це погіршить якісний стан газонів у центрі Львова. Зокрема, втратиться їхня декоративність та естетичний вигляд, а для їхнього відновлення будуть потрібні значні затрати, зокрема фінансові.

Водночас, за інформацією управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, вже розпочали викошувати траву на центральних галявинах в парках міста. Там трава сягає вже подекуди 30-40 сантиметрів.

Нагадаємо, два тижні тому, 15 квітня, у Львівській міській раді заявили, що не будуть проводити традиційного квітневого покосу трави на міських газонах, за винятком деяких районів міста. У мерії запевняли, що від цього вулиці стануть зеленішими, а районні адміністрації зможуть зекономити кошти, які передбачені на утримання зелених зон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності