• Головна
  • Україна
  • Посадовицю Херсонської ОВА та двох спільників підозрюють у привласненні 7,7 млн грн державних грошей

Посадовицю Херсонської ОВА та двох спільників підозрюють у привласненні 7,7 млн грн державних грошей

Фото з місця затримання підозрюваної посадовиці Херсонської ОВА

Злочинці завищили вартість техобстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок російської агресії

У вівторок, 9 квітня, правоохоронці повідомили про підозру в розкраданні бюджетних грошей посадовиці Херсонської ОВА та двом її спільникам — власнику та директору приватної компанії. Завищивши вартість техобстеження пошкоджених споруд, зловмисники привласнили понад 7,7 млн грн, повідомила пресслужба НАБУ.

Зловмисники завищили ціни на послуги у понад 15 разів

За даними правоохоронців, очільниця одного з департаментів Херсонської ОВА змовилася з власником та з директором приватної компанії, щоб привласнити гроші резервного фонду Кабінету Міністрів України. Разом вони завищили вартість технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури — шкіл, лікарень тощо, — які постраждали внаслідок російських атак.

Зловмисники уклали договір на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тис. грн. Відтак вартість послуг завищили у понад 15 разів. За допомогою схеми спільники заволоділи понад 7,7 млн грн з резервного фонду Кабінету Міністрів України.

Усім учасникам корупційної схеми повідомили про підозру у привласненні державних грошей та у зловживанні службовим становищем. Організаторів, а саме — очільницю департаменту Херсонської ОВА та власника компанії, — арештували. Наразі їм обирають запобіжні заходи.

Нагадаємо, НАБУ спільно з Польщею розслідують закупівлі іноземного озброєння за завищеними цінами. Також у квітні колишньому радникові Офісу президента Артемові Шилу та шістьом його спільникам повідомили про підозру в розкраданні грошей Укрзалізниці. Згодом ексрадника арештували з правом внесення 30 млн грн застави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності