• Головна
  • Україна
  • У Тернополі ексдиректора товариства підозрюють у привласненні 25 млн грн на будівництві Палацу спорту

У Тернополі ексдиректора товариства підозрюють у привласненні 25 млн грн на будівництві Палацу спорту

Скриншот з відео поліції

Підозрюваному може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна

У Тернополі оголосили підозру ексдиректору товариства, який привласнив майже 25 млн грн під час будівництва Палацу спорту у місті. Про це 27 березня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Правоохоронці встановили, що у 2019 році один зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклав договір з підрядною організацією на будівництво спортивного об’єкта в Тернополі. Для виконання робіт підрядник, товариство з Київщини, отримав з бюджету понад 30 млн грн.

Привласнив майже 25 млн грн під час будівництва Палацу спорту в Тернополі: оголосили підозру ексдиректору товариства

Привласнив майже 25 млн грн під час будівництва Палацу спорту в Тернополі: оголосили підозру ексдиректору товаристваПідозрюваному може загрожувати до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини, у 2019 році один зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклав договір з підрядною організацією на будівництво спортивного об’єкта в Тернополі.Для виконання робіт підрядник – товариство з Київщини - отримав з бюджету понад 30 млн грн. З метою привласнення коштів директор комерційної структури надав замовнику робіт офіційні документи, в яких були зазначені фіктивні дані щодо вартості закуплених матеріалів та обсягів виконаних робіт. Окрім того, вказані роботи взагалі не були передбачені проєктно-кошторисною документацією.Унаслідок таких дій підрядника завдано збитків на суму майже 25 млн грн.На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України.Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Posted by Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України on Wednesday, March 27, 2024

“З метою привласнення коштів директор комерційної структури надав замовнику робіт офіційні документи, в яких були зазначені фіктивні дані щодо вартості закуплених матеріалів та обсягів виконаних робіт. Окрім того, вказані роботи взагалі не були передбачені проєктно-кошторисною документацією. Унаслідок таких дій підрядника завдано збитків на суму майже 25 млн грн”, — йдеться у повідомленні правоохоронців.

Слідчі вже повідомили ексдиректору про підозру за привласнення грошей, шляхом зловживання службовим становищем та за видачу службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа. Тепер йому може загрожувати до 12 років ув’язнення та конфіскація майна.

Нагадаємо, начальника загону ДСНС Тернопільщини та його спільницю підозрюють у зловживанні на понад мільйон гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності