• Головна
  • Україна
  • НАБУ спільно з Польщею розслідують закупівлі іноземного озброєння за завищеними цінами

НАБУ спільно з Польщею розслідують закупівлі іноземного озброєння за завищеними цінами

Фото боєприпасів, ілюстративне

Закупівлі, про які йде мова, відбувалися з квітня 2022 року по лютий 2023

Національне антикорупційне бюро України спільно з правоохоронцями Республіки Польща проводять обшуки на території обох держав. Як повідомили у пресслужбі НАБУ у вівторок, 9 квітня, обшуки пов’язані із закупівлями озброєння 2022-2023 років, проте де саме вони відбуваються наразі не розкривають.

Ціни на озброєння штучно завищили через участь компаній-посередників

Згідно з повідомленням, НАБУ САП та Міністерство оборони України разом з правоохоронцями Польщі досліджують ланцюг постачання іноземного озброєння до України. За їхніми даними, посадовці, відповідальні за закупівлі, які відбувалися з квітня 2022 року по лютий 2023, могли штучно завищити ціни на озброєння. Для цього вони використовували компанії-посередники, зареєстровані за кордоном.

Наразі розслідування триває. Осіб, компаній та відомств, які могли б бути причетними до корупційної схеми поки не розкривають. Над розслідуванням спільно з українськими правоохоронцями працюють представники Відділу боротьби з кримінальним терором і вбивствами Столичного управління поліції Республіки Польща.

Нагадаємо, у квітні колишньому радникові Офісу президента Артемові Шилу та шістьом його спільникам повідомили про підозру в розкраданні грошей Укрзалізниці. Згодом ексрадника арештували з правом внесення 30 млн грн застави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності