• Головна
  • Україна
  • На Волині священник УПЦ МП вдарив настоятеля ПЦУ ключами від храму

На Волині священник УПЦ МП вдарив настоятеля ПЦУ ключами від храму

Священник ПЦУ Валерій Братунь

Інцидент стався під час спроби вірян Православної церкви увійти до храму, яким не хоче поступатися священник Московського патріархату

У Волинській області в селі Волошки Ковельського району 16 березня виник конкфлікт між прихильниками Православної церкви України й УПЦ Московського патріархату, під час якої один священник вдарив іншого. Про це 18 березня повідомив 12 канал.

Причиною бійки стало небажання місцевого священника УПЦ МП Віталія Лашти впустити в храм отця Валерія Братуня, якого владика Волинської єпархії ПЦУ Михаїл призначив настоятелем. Восени минулого року громада храму вирішила покинути московський патріархат і приєднатися до Православної церкви України, однак священник Віталій Лашта залишився в лавах УПЦ МП і відмовився впускати в церкву своїх колишніх вірян. А коли ті спробували увійти до церкви — викликав поліцію. У розмові з журналістами отець Лашта визнав факт колотнечі, але заперечив, що під час конфлікту бив опонента.

Натомість новий настоятель церкви від ПЦУ Валерій Братунь розповів журналістам, що священник УПЦ МП при свідках зненацька вдарив його рукою, в якій тримав ключі. У поліції на запитання, чи зверталися до них священники із Волошок щодо побиття 16 березня, повідомили, що заяву подав лише Валерій Братунь.

Щоб уникнути провокацій, правоохоронці опечатали храм у Волошках. Перед тим, аби запобігти можливим крадіжкам, на камери зафіксували все майно, що є в церкві. Поки триває суперечка за храм, громада ПЦУ в селі Волошки з власної волі вирішила і далі молитись у місцевому клубі, як це роблять з жовтня минулого року. За новою традицією після служби у клубі віряни хресним ходом ідуть до церкви й на її подвір'ї моляться за Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності