Неподалік від Одеси стався землетрус: деталі

Жителі Румунії та Молдови відчули одразу кілька поштовхів вранці 6 лютого

Зранку 6 лютого стався землетрус у Туреччині, який забрав життя більше ніж 1,5 тисячі людей. Втім землетрус стався й неподалік Одеси — поштовхи магнітудою 4,5 бали відчули у Румунії та Молдові, а епіцентр був у Вранчі.

Про це повідомляє румунський Національний інститут фізики Землі, передає NewsMaker.

Землетрус магнітудою 4,5 бали зареєстрували в зоні Вранча на глибині 20 км поблизу Плоєшть, Браїли, Брашова, Галаца та за 114 км на північний схід від Бухареста. За ним послідували ще три поштовхи магнітудами 2,6, 2,9 і 2,7. Вони сталися в тому ж районі, але на глибині 17 кілометрів о 4:09, 4:13 та 5:01.

Водночас, як зазначили в Інституті геології та сейсмології Молдови, в республіці о 03:26 також зафіксували землетрус магнітудою 4,5 бали.

Нагадаємо, землетрус у понеділок, 6 лютого, став найпотужнішим у Туреччині з 1939 року. Епіцентром землетрусу був Кахраманмараш у Туреччині, загалом постраждали 10 провінцій. Міністр оборони Хулусі Акар заявив, що пошуково-рятувальні продовжують працювати у районах, де вирувала стихія. Детальніше про ситуацію у Туреччині та наслідки природної катастрофи читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності