• Головна
  • Новини
  • Аліна Паш не братиме участь у Євробаченні — Оргкомітет Нацвідбору

Аліна Паш не братиме участь у Євробаченні — Оргкомітет Нацвідбору

Аліна Паш не братиме участь у Євробаченні — Оргкомітет Нацвідбору

Двома годинами раніше співачка зняла свою кандидатуру сама

Сьогодні, 16 лютого, на позачерговому засіданні Організаційний комітет Національного відбору ухвалив рішення про припинення участі у Відборі Аліни Паш. Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022.

Підставою для прийняття такого рішення Оргкомітетом стала офіційна сьогоднішня відповідь Державної прикордонної служби щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику.

Двома годинами раніше сама співачка написала у своєму Instagram, що знімає свою кандидатуру.

"Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз — це зовнішня, яка прийшла в мою країну в 2014 році. Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем Я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль", — заявила артистка.

Нагадаємо, Аліна Паш стала переможницею українського Нацвідбору на Євробачення 2022, що відбудеться 10-14 травня у Турині. Вона отримала найбільшу кількість балів від суддів та другу найбільшу кількість глядацьких голосів, поступившись гурту “Kalush Orchestra”.

Проте Аліну Паш підозрюють у підробці довідки щодо перетину державного кордону, коли співачка їздила до окупованого Криму у 2015 році. Начебто вона потрапила на півострів не з території України, а з території Росії.

Державна прикордонна служба навіть підтвердила, що не видавала довідку про законний перетин державного кордону України співачці Аліні Паш, яка їхала в Крим. Хоча сама співачка у своєму Instagram пояснила, що довідку про в’їзд співачки до Криму Суспільному надав член команди, а не вона особисто.

Крім того, сьогодні Аліна Паш отримала справжню довідку від ДПСУ. Там йдеться, що відомості про перетин зберігаються 5 років, отже даних про перетин кордону з Кримом, який був у 2015 році у служби вже немає.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності