• Головна
  • Війна
  • Трагічна звістка: На фронті полягла журналістка і захисниця Алла Пушкарчук з позивним "Рута"

Трагічна звістка: На фронті полягла журналістка і захисниця Алла Пушкарчук з позивним "Рута"

Алла Пушкарчук (Рута)

Дівчина пішла на війну ще у 2014 році, пізніше працювала культурною оглядачкою

У четвер, 25 квітня, під час ворожого обстрілу загинула Алла Пушкарчук, відома як Рута - журналістка, культурна оглядачка та військовослужбовиця ЗСУ. Про це повідомив у своєму фейсбуці журналіст і військовий Дмитро Крапивенко.

Рута померла на руках у коханого

Алла Пушкарчук пішла на війну ще у 2014 році, залишивши навчання в університеті імені Карпенка-Карого. Дівчина працювала в 5 окремому батальйоні Української добровольчої армії як журналістка й фотографка. У 2018 році стала працювати у команді видання "Тиждень", де пройшла шлях від новинаря до культурної оглядачки. Після повномасштабного вторгнення, разом із коханим, пішла в ЗСУ. Загинула внаслідок ракетного обстрілу у нього на руках.

«Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. Останній(не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати один одному, "коли будуть якісь хороші новини". Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути», — написав Дмитро Крапивенко.

За даними Інституту масової інформації, Алла Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, що загинули унаслідок російської агресії проти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності