У Львові судили викладача військової академії за забутий у парку автомат

автомат АКС-74

Викладач академії сухопутних військ залишив на лавці у парку автомат та 120 набої

Франківський районний суд Львова визнав начальника навчально-тренувального комплексу в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного — капітана Богдана С. винним у порушенні правил поводження зі зброєю, адже той забув автомат у парку, йдеться у постанові, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень 22 квітня.

Викладач повинен сплатити 17 тис. грн штрафу

Як вказано у постанові суду, у лютому офіцер свідомо залишив автомат АКС-74 і 120 набоїв на лавці у парку імені Богдана Хмельницького. Це є порушенням інструкції про зберігання та видачу зброї і боєприпасів у ЗСУ, згідно з якою залишати зброю без нагляду заборонено. Такі дії офіцера могли призвести до втрати автомата і набоїв. У постанові також вказано, що Богдан С. працює на факультеті ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ у Львові.

Капітан не з'явився до суду і не надіслав клопотань про перенесення засідання. Через його неявку справу розглядали за наявними доказами. Суд визнав капітана винним у вчиненні адміністративного правопорушення та призначив йому штраф — 17 тис. грн. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності