29-річний мешканець Львівщини уник тюремного ув’язнення за смертельну ДТП

Аварія сталася у Сколе, що на Львівщині

Два роки тому водій спричинив аварію, у якій загинув 30-річний чоловік

29-річний уродженець Сколе, що на Львівщині, уник тюремного ув’язнення за смертельну аварію, яку вчинив у вересні 2022 року. Внаслідок аварії загинув 30-річний пасажир — його затисло конструкціями авто, тож рятувальники вирізали тіло з понівеченої машини.

Аварія сталася вночі на трасі Київ-Чоп, що проходить містом Сколе. Їдучи автомобілем Škoda Octavia водій не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Авто перекинулося, смертельні травми отримав пасажир — 30 річний знайомий водія.

“Водій був неуважним та не стежив за дорожньою обстановкою, відповідно не відреагував на її зміну, під час керування автомобілем не вибрав безпечної швидкості руху, що призвело до виїзду за межі проїзної частини з подальшим перекиданням транспортного засобу у кювет, в результаті чого пасажир його автомобіля отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці пригоди”, — йдеться в оприлюдненому 22 квітня вироку суду.

Допитаний на судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро покаявся. Просив суворо його не карати та обрати йому міру покарання не пов’язану із позбавленням волі.

Суд врахував каяття водія, а також відсутність до нього претензій від дружини загиблого пасажира і призначив чоловікові п’ять років ув’язнення, замінивши їх трьома роками іспитового терміну. Вирок може бути оскаржено до Львівського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності