Польські фермери тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець»

Фото «Радіо Свобода»

Кількість заблокованих пунктів пропуску тимчасово скоротилася до п’ятьох

Польські фермери розблокували пункт пропуску «Краківець», який розташований на Львівщині навпроти польського пункту пропуску «Корчова». Попри це в чергах на польсько-українському кордоні стоять близько 1700 вантажівок, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону в неділю, 10 березня.

«Польські фермери продовжують блокувати рух. Станом на зараз це на п'яти напрямках. До цього, як відомо, було шість», — сказав Демченко.

Речник ДПСУ підтвердив, що польські протестувальники припинили блокаду на пункті пропуску «Краківець», але додав, що фермери вже анонсували відновлення протестів на цьому напрямку орієнтовно з 13 березня.

За словами речника, на всіх напрямках у чергах перебувають близько 1700 вантажівок. «Звісно, що хоч напрямок пункту пропуску "Краківець" розблокований, рух там відбувається інтенсивний, але там також залишається черга з вантажівок на території Польщі в очікуванні перетину кордону в бік нашої держави. Це десь близько 600 вантажних транспортних засобів», — додав він.

Нагадаємо, польські фермери з 9 лютого блокують шість пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Подекуди блокада супроводжується вандалізмом: фермери висипають зерно з українських вантажівок і вантажних залізничних вагонів. Поляки протестують проти імпорту української сільськогосподарської політики, а також проти нових правил роботи, які впровадила Єврокомісія.

Перемовини щодо розблокування українсько-польського кордону заплановані на 11 березня. Напередодні прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск провів перемовини з місцевими фермерами, на яких заявив, що Польща не закриватиме кордон з Україною та запропонував фермерам фінансову допомогу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності