• Головна
  • Світ
  • Польща не закриватиме кордон з Україною — Туск

Польща не закриватиме кордон з Україною — Туск

Дональд Туск. Фото: PremierRP

У відповідь польські фермери анонсували протест, який “буде сильнішим, ніж раніше”

Під час переговорів із польськими фермерами прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не збирається закривати кордон з Україною. Він запропонував фермерам підтримку з державного бюджету, проте останніх це не влаштовує, повідомило PolskieRadio у суботу, 9 березня.

“Щодо кордону, то він сказав, що не буде його закривати. Він краще виведе надлишок зерна з польського ринку...”, — наголосив один із лідерів фермерських протестів, який був присутній на зустрічі із Дональдом Туском. За словами фермера, Туск сказав, що допоможе викупити у фермерів надлишок збіжжя з державних коштів, і доручив Міністерству сільського господарства порахувати суму.

Відомо також, що прем’єр-міністр Польщі розкритикував дії польських чиновників, відповідальних за сільське господарство. Також Туск не виключив відставки когось з них.

Тим часом польські фермери оголосили про проведення загальнонаціональної акції протесту 20 березня. “Будуть перекриті обласні та районні міста, дороги. Він (протест — ред.) буде навіть сильнішим, ніж раніше. У фермерів дуже велика проблема, тому що немає державної підтримки, хоча прем'єр-міністр робить все, що може. Ми залишилися ні з чим”, — сказав один з представників фермерів Томаш Обшанський.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Україна та Польща обговорюють тимчасове закриття кордону, аби припинити двосторонню торгівлю товарами. Пізніше міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков сказав, що Україна не веде переговори з Польщею щодо закриття кордонів. За його словами, подібні рішення є вигідними лише для Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності