• Головна
  • Україна
  • На переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв

На переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв

На переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв

Перед тим поліція не дозволяла їм повернутись до своїх машин та кемпінгів

Ситуація на українсько-польському кордоні загострилась після приєднання 1 березня до протестів польських далекобійників. Про це повідомила "Європейська правда" з прикордонного пункту Корчова.

За словами перевізників, в п'ятницю вранці поліція повідомила про зменшення кількості машин, які щогодини можуть проходити кордон. 29 лютого через кордон проходило до 26 вантажівок, до 1 березня протестувальники встановили ліміт в одну машину на годину. Українські водії попрямували на переговори з протестувальниками. Натомість польська поліція та спецпризначенці оточили українських водіїв, розбивши їх на кілька груп.

За словами українських водіїв, польська поліція не дозволила їм підійти до польських протестувальників, оточила їх та навіть не дозволяє повернутись до своїх машин та кемпінгів. Блокування тривало протягом щонайменше двох годин. Станом на зараз поліція зняла блокування та дозволила водіям повернутися до машин. Швидкість пропуску машин через кордон не збільшилася.

В поліції звинувачують українських водіїв, що вони у відповідь самі намагалися заблокувати дорогу. Українські водії ці звинувачення відкидають. У посольстві України в Польщі заявили, що вони знають про цю ситуацію та тримають постійний діалог с польською поліцією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності