• Головна
  • Україна
  • Поляки долучили до блокування кордону з Україною фермерів з чотирьох країн

Поляки долучили до блокування кордону з Україною фермерів з чотирьох країн

Українські перевізники протестують на пункті пропуску «Ягодин» у відповідь на дії польських фермерів, фото «Волинських новин»

18 лютого рух вантажівок через пункт пропуску «Дорогуськ — Ягодин» буде заблоковано в обох напрямках

Польські фермери долучили до блокування пункту пропуску «Дорогуськ — Ягодин» своїх колег із чотирьох європейських країн. Унаслідок цього в неділю, 18 лютого, рух вантажівок на пункті пропуску «Дорогуськ — Ягодин» буде заблоковано в обидва напрямки, повідомила Державна Митна служба України. Там зауважили, що йдеться про повне блокування руху вантажівок.

Як сказано в повідомленні, до польсько-українського кордону прямують фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції, які мають намір взяти участь у масштабній акції протесту. У зв’язку з цим митники просять врахувати цю інформацію під час планування своїх поїздок.

Як додали в Державній митній службі, станом на вечір суботи черга на вʼїзд у пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ» складає 550 вантажівок, в електронній черзі на виїзд очікує 820 вантажівок.

Нагадаємо, що польські фермери 9 лютого відновили зупинене в січні блокування кордону з Україною. Фермери протестують як проти низки вимог Єврокомісії до їхньої роботи, так і проти імпорту до Євросоюзу української сільськогосподарської продукції. На 20 лютого польські фермери також анонсували повне перекриття кордону з Україною.

У відповідь на дії поляків українські перевізники влаштували протест на «Ягодині» та почали перешкоджати руху польських вантажівок. Вони зупиняють їх та перевіряють документи. На тлі масштабних протестів українська влада думає над забороною імпорту з Польщі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності