• Головна
  • Світ
  • На кордоні з Польщею на в’їзд в Україну чекають понад три тисячі вантажівок

На кордоні з Польщею на в’їзд в Україну чекають понад три тисячі вантажівок

Фото: Wojtek Jargiło, PAP

Найбільша черга зафіксована на пунктах пропуску “Краківець” та “Ягодин”

У Польщі протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок на шести напрямках до України. Станом на ранок 17 лютого у черзі перебувають близько 3,3 тис. вантажівок, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

“У чергах по той бік кордону в напрямку нашої держави в сукупності по цих шести напрямкам, перебуває десь 3300 вантажних транспортів”, — пояснив речник ДПСУ. Найбільша черга зафіксована на пунктах пропуску “Краківець” та “Ягодин” — там стоять 1,6 тис. та 500 вантажівок відповідно.

До слова, у п’ятницю, 16 лютого, поляки заблокували шостий пункт пропуску “Корчова — Краківець”. Інформації щодо термінів блокування руху немає.

Також стало відомо, що польські протестувальники не пропустили до України вантажівку з автівками для військових. Відео 16 лютого опублікувало волинське видання “12 канал”. За словами водія транспорту, він має усі необхідні дозвільні документи. На відео очевидці стверджують, що протестувальники були на підпитку. Інцидент трапився на 11 кілометрі черги до пункту пропуску “Дорогуськ-Ягодин”.

Нагадаємо, польські протестувальники анонсували, що з 20 лютого заблокують всі прикордонні переходи між Польщею та Україною. У відповідь на такі дії 15 лютого українські перевізники заблокували для польських фур пункт пропуску “Ягодин”, що на Волині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності