Польські фермери знову заблокували пункт пропуску «Корчова — Краківець»

фото Держприкордонслужби

Це вже шостий пункт пропуску на українсько-польському кордоні, де блокують рух вантажівок

Польські фермери у пʼятницю, 16 лютого, близько 11:10 заблокували пункт пропуску «Корчова — Краківець» на польсько-українському кордоні. Наразі інформації щодо термінів блокування руху немає. Про це 16 лютого повідомили на сторінці Західного регіонального управління ДПСУ у Facebook.

Польські аграрії розпочали блокування руху для вантажівок. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд. На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1730 вантажних автомобілів. Водночас організатори блокування обіцяють не перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Нагадаємо, 13 лютого поляки впродовж години блокували цей пункт пропуску. Це одна з акцій загальнонаціонального протесту фермерів Польщі, який розпочався 9 лютого. Також протестувальники анонсували, що з 20 лютого заблокують всі прикордонні переходи між Польщею та Україною. У відповідь на такі дії 15 лютого українські перевізники заблокували для польських фур пункт пропуску «Ягодин», що на Волині.

Польські фермери виступають не лише проти ввезення продовольства з України, а й проти нових регламентів ЄС, пов’язаних із так званою «Зеленою угодою». Зелена угода — це пакет правил ЄС, які мають на меті дозволити Європі досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. Зміни включають, серед іншого, обмеження використання пестицидів і добрив. Вони також включатимуть впровадження стратегії «від ферми до столу», яка спрямована на забезпечення більш здорової їжі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності