Поляки впродовж години блокували пункт пропуску «Корчова — Краківець»

Блокада пункту «Корчова — Краківець», попередньо, триватиме годину

Це вже шостий пункт пропуску на кордоні з Україною, який заблокували польські фермери

Польські фермери у вівторок, 13 лютого, заблокували вже шість пунктів пропуску на кордоні з Україною. До раніше заблокованих п’ятьох пунктів пропуску додався пункт «Корчова — Краківець».

Про те, що поляки заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі «Радіо Свобода». За його словами, попередньо відомо, що блокада триватиме годину.

Як повідомили у Львівському прикордонному загоні, станом на 14:20 на Корчовій спостерігалася найбільша черга — 970 вантажівок, бо водії, оминаючи заблоковані пункти пропуску, масово їхали туди.

Як повідомили LVIV.MEDIA у Західному регіональному управлінні ДПСУ, станом на 15:00 акція протесту на пункті «Корчова — Краківець» закінчилась, рух через кордон відновлено.

Нагадаємо, що польські фермери 9 лютого влаштували загальнонаціональний протест, який триватиме місяць. Блокування вантажівок на кордоні з Україною стало частиною цього протесту. Окрім того, що поляки виступають проти імпорту зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України, вони також вимагають зупинити запровадження так званої «Зеленої угоди» — пакетом політичних ініціатив Єврокомісії з метою виводу Європейського Союзу на шлях екологічної трансформації з фінальною метою — досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Ці ініціативи передбачають запровадження нових біопрепаратів, генетично різноманітних систем, точного землеробства, нових методів селекції рослин, що, на думку протестувальників, підвищить вартість їхнього виробництва та зробить заняття фермерством абсолютно невигідним.

Раніше польські фермери заблокували рух вантажівок на таких пунктах пропуску: «Ягодин — Дорогуськ», «Рава-Руська — Гребенне», «Шегині — Медика», «Зосін — Устилуг» та «Долгобичув — Угринів».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності