• Головна
  • Світ
  • Польські митники відмовляються пломбувати українські транзитні вантажівки з зерном

Польські митники відмовляються пломбувати українські транзитні вантажівки з зерном

Розсипане зерно з українських вантажівок, які розрізали польські фермери, фото Рафала Меклера

Вантажівки, які їдуть в інші країни транзитом через Польщу, мають бути опломбовані

Польські митники відмовляються ставити пломби на фури з українським зерном, які мають йти транзитом в інші країни, повідомив у понеділок, 12 лютого, віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

«Вже сьогодні машини з таким товаром [з зерном], які пройшли митне оформлення на українській митниці та на польській митниці, польські митники не випускають і кажуть, що не повісять пломби», — сказав він на брифінгу, повідомив «Укрінформ».

Балін зазначив, що під час митного оформлення вантажівки, які прямують транзитом, мають бути опломбовані для того, щоб товар гарантовано проїхав територією Польщі. За його словами, польські митники відмовляються ставити пломби у зв'язку з тим, що страйкарі на кордоні можуть знову їх зірвати та пошкодити товар.

Нагадаємо, у пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ» 11 лютого польські фермери почали трощити українські фури із зерном та висипали його на дорогу. Перед цим, 9 лютого, вони розпочали блокування декількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів «Солідарність», блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня. 12 лютого кількість пунктів пропуску, які блокують польські фермери, зросла.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності