• Головна
  • Україна
  • Польські та угорські фермери 9 лютого заблокують кордон з Україною

Польські та угорські фермери 9 лютого заблокують кордон з Україною

Протест польських фермерів на пункті пропуску «Медика — Шегині», 4 січня 2024, фото «Суспільного»

Поляки впродовж місяця блокуватимуть три пункти пропуску

Польські фермери в рамках анонсованого раніше загальнонаціонального страйку з п’ятниці, 9 лютого, почнуть блокувати деякі пункти пропуску на кордоні з Україною. Крім того, на 9 лютого заплановано також протест угорських фермерів, повідомила Державна прикордонна служба України.

Окрім анонсованого напередодні блокування пункту пропуску «Дорогуськ — Ягодин», фермери також блокуватимуть пункти пропуску «Рава-Руська — Гребенне» та «Шегині — Медика». Крім того, з 12 лютого фермери блокуватимуть кордон поблизу пунктів пропуску «Устилуг» та «Угринів», сказано в повідомленні прикордонників.

«Протестувальники налаштовані пропускати по одній вантажівці на годину в пунктах пропуску «Ягодин» та «Шегині», у напрямку пункту пропуску «Рава-Руська» – по дві. Гуманітарний вантаж та автобуси пропускатимуть безперешкодно», — повідомили українські прикордонники.

Там зазначили, що ускладнення руху для вантажівок через пункти пропуску «Устилуг» та «Угринів» можливе з 12 лютого. Пропуск транспорту здійснюватиметься по три вантажівки на годину.

Також українські прикордонники з посиланням на угорських колег попередили про акції протесту фермерів 9 лютого на автошляху до пункту пропуску «Захонь», що навпроти українського «Чоп (Тиса)». Попередньо, учасники акції не блокуватимуть пропуск автотранспорту. Водночас поки невідомо, коли блокаду цього пункту буде завершено.

Нагадаємо, що фермери, серед іншого, протестують проти імпорту сільськогосподарської продукції з України. Також польські фермери страйкують через претензії до свого уряду. У Польщі протест організовує спілка, пов’язана з ексміністром сільського господарства Робертом Телусом.

Нагадаємо, що перші масштабні блокування кордону польські перевізники почали з 6 листопада, згодом до них приєдналися фермери. З 16 січня цю блокаду вдалося зупинити. Також кордон з Україною блокували румунські фермери.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності