• Головна
  • Україна
  • Українські перевізники готують акцію протесту на пункті пропуску “Ягодин — Дорогуськ"

Українські перевізники готують акцію протесту на пункті пропуску “Ягодин — Дорогуськ"

Українські перевізники готують акцію протесту на пункті пропуску “Ягодин — Дорогуськ"

Це відповідь на дії польських фермерів, які блокують польсько-український кордон

На пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ” у Волинській області українські перевізники планують розпочати акцію протесту у відповідь на блокування кордону польськими фермерами. Про це 14 лютого повідомив керівник громадської організації "Перевізники західного регіону" Віталій Коценко в коментарі Суспільному. Акція протесту розпочнеться 15 лютого о 9:00.

Учасники акції мають намір не пропускати на територію України польських перевізників, які перетинатимуть цей пункт пропуску. За словами Віталія Коценка, тривалість протестів українських перевізників залежатиме від дій з боку поляків. Рейсові автобуси на пункті пропуску "Ягодин" не блокуватимуть.

Зазначимо, що 9 лютого польські фермери почали акцію протесту на трьох пунктах пропуску. Фермери, серед іншого, протестують проти імпорту сільськогосподарської продукції з України. Також польські фермери страйкують через претензії до свого уряду. У Польщі протест організовує спілка, пов’язана з ексміністром сільського господарства Робертом Телусом. Перші масштабні блокування кордону польські перевізники почали 6 листопада, згодом до них приєдналися фермери. Також польські фермери анонсували, що 20 лютого заблокують усі переходи між Польщею та Україною на 30 днів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності