• Головна
  • Україна
  • На трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею розпочалися акції протесту

На трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею розпочалися акції протесту

На трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею розпочалися акції протесту

Через акції протесту польських фермерів ускладнено рух через пункти пропуску “Медика–Шегині”, “Хребенне–Рава-Руська” та “Дорогуськ–Ягодин”

9 лютого польські фермери розпочали анонсовані напередодні акції протесту на трьох пунктах пропуску польсько-українського кордону, повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Після 10:00 розпочалися акції протесту перед пунктом пропуску “Медика”. Рух блокують близько сотні осіб та близько 50 транспортних засобів. Протестувальники налаштовані пропускати по 1 вантажному автомобілю, 1 автобусу та 1 легковому автомобілю на годину. “При цьому, надають змогу водіям автобусів та легковиків, на власний розсуд та ризик, оминути місце протесту об’їзною дорогою”, — йдеться у повідомленні.

Після 11:00 близько 200 осіб та 35 одиниць сільгосптехніки заблокували рух біля пункту пропуску “Хребенне”. Протестувальники пропускатимуть по 2 вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки. Рух легкового транспорту та автобусів не обмежуватимуть.

Після 11:30 також розпочалася акція протесту біля пункту пропуску “Дорогуськ”. Протестувальники мають намір пропускати щогодини по 1 вантажівці в обидва боки. Автобуси рухатимуться без змін.

Польські фермери раніше анонсували загальнонаціональний страйк, запланований на п’ятницю, 9 лютого. Крім того, з 12 лютого фермери блокуватимуть кордон поблизу пунктів пропуску “Устилуг” та “Угринів”. Фермери, серед іншого, протестують проти імпорту сільськогосподарської продукції з України. Також польські фермери страйкують через претензії до свого уряду. У Польщі протест організовує спілка, пов’язана з ексміністром сільського господарства Робертом Телусом. Перші масштабні блокування кордону польські перевізники почали 6 листопада, згодом до них приєдналися фермери. З 16 січня цю блокаду вдалося зупинити. Також кордон з Україною блокували румунські фермери.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності