• Головна
  • Економіка
  • У Польщі фермери тракторами блокуватимуть дороги, протестуючи проти українського зерна

У Польщі фермери тракторами блокуватимуть дороги, протестуючи проти українського зерна

У Польщі фермери тракторами блокуватимуть дороги, протестуючи проти українського зерна

Аграрії хочуть, щоб Єврокомісія змінила свою політику щодо імпорту української агропродукції

У Польщі відбудеться великий протест фермерів, які виступають проти імпорту сільськогосподарської продукції з України. Протестувальники заблокують дороги в країні тракторами. Про це 19 січня повідомило Громадське з посиланням на польське видання Rolnik Info.

Акція протесту відбудеться 24 січня і триватиме дві години — з 12 до 14 години. За словами речника профспілки польських фермерів Адріана Вавжиняка, причиною акції є “складна ситуація” у сільському господарстві Польщі. “Ми не можемо конкурувати з Україною, тому очікуємо, серед іншого, запровадити квоти, які існували до війни. Українське зерно має йти туди, куди йому місце — на ринок Азії чи Африки, а не в Європу”, — сказав він.

Польська Національна рада аграрних палат підтримала протест, заявивши, що його мета — тиск на Єврокомісію, щоб та змінила свою політику щодо “неконтрольованого надходження” української агропродукції до ЄС. Протестувальники також хочуть скасування Європейського зеленого курсу, в якому вони вбачають загрозу скорочення виробництва через додаткові екологічні вимоги. Усе це, кажуть у Національній раді аграрних палат, призведе до “ліквідації багатьох сімейних ферм та погіршення становища фермерів”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності