• Головна
  • Україна
  • Румунські фермери розблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною

Румунські фермери розблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною

Пункт пропуску навпроти українського «Красноїльська» розблоковано, фото Кирила Тимошенка

Фермери розблокували пункт «Вікову-де-Сус»

Румунські фермери розблокували рух вантажівок на пункті пропуску «Вікову-де-Сус», що навпроти українського ПП «Красноїльськ». Про розблокування пункту пропуску в п’ятницю, 19 січня, повідомила Державна прикордонна служба.

«Блокування руху вантажівок перед пунктом пропуску «Вікову-де-Сус», що навпроти українського ППр «Красноїльськ», припинено. Пропуск усіх транспортних засобів здійснюється в звичайному режимі», — сказано в повідомленні.

Також прикордонники нагадали, що в пункті пропуску «Красноїльськ» перетнути державний кордон України з Румунією можна тільки порожнім вантажним транспортним засобам.

Вперше румунські фермери заблокували рух вантажівок на пункті пропуску «Вікову-де-Сус» 15 січня. Перед цим, 13 січня, вони почали блокувати ПП «Сірет», що навпроти українського «Порубного», а 18 січня також почали блокувати пункт пропуску «Халмеу — Дякове». Вимоги протестувальників мають переважно внутрішній характер. Попри те, що фермери досягли домовленостей з румунським урядом, який погодився на їхні вимоги, протести продовжуються.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності