• Головна
  • Світ
  • Румунські фермери блокують вже три пункти пропуску на кордоні з Україною

Румунські фермери блокують вже три пункти пропуску на кордоні з Україною

Протест румунських фермерів на кордоні триває, фото Ольги Галіциної / «Суспільного»

Фермери блокують лише рух вантажівок

Румунські фермери вранці в четвер, 18 січня, заблокували вже третій пункт пропуску на кордоні з Україною, повідомила Державна митна служба. До раніше заблокованих пунктів пропуску тепер додано «Халмеу — Дякове».

«Станом на сьогоднішній ранок, 18 січня, румунська сторона поінформувала, що перед міжнародним пунктом пропуску «Халмеу — Дякове» фермери перекрили рух вантажних транспортних засобів. Блокування здійснюється великою сільськогосподарською технікою. Рух на виїзд з України вантажівок тимчасово призупинено з метою недопущення блокування проїзду легкових авто. Терміни проведення блокування наразі не відомі», — сказано в повідомленні.

Як додали у Державній митній службі, станом на ранок четверга на виїзд з України очікували близько 10 вантажівок, а в «єЧерзі» — 607 транспортних засобів.

Нагадаємо, румунські фермери почали блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною з 13 січня. Першим вони заблокували рух вантажівок на пункті пропуску «Сірет», що навпроти українського пункту «Порубне». З 15 січня фермери також почали блокувати рух вантажівок на пункті пропуску «Вікову-де-Сус» навпроти українського «Красноїльська». Блокада є частиною протестів румунських фермерів, однак тамтешній уряд вже погодився на їхні умови. Однак коли саме буде припинено блокування станом на ранок 18 січня невідомо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності