• Головна
  • Світ
  • МЗС Польщі заявило про можливу участь російських агентів у протестах фермерів

МЗС Польщі заявило про можливу участь російських агентів у протестах фермерів

Польський фермер закликав Путіна «навести порядок» в Україні, в Брюсселі і з польським урядом, фото WYBORCZA

Посадовець відреагував на антиукраїнський плакат в одного з протестувальників із закликом до Путіна

Речник міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський заявив, що протестний рух фермерів на кордоні з Україною намагаються захопити російські агенти. Ця заява прозвучала на тлі інциденту з плакатом протестувальників, у якому Путіна закликали «розібратися з Україною та Брюсселем». Про це речник польського МЗС сказав у коментарі RMF24.

За його словами, «антиукраїнські тиради з вихвалянням Путіна» могли організувати проросійські агенти чи «корисні ідіоти». Він наголосив, що такі гасла шкодять Польщі та репутації польського народу, а також самому протесту і фермерам, які «часто висувають обґрунтовані вимоги».

«Ці дії не допомагають фермерам, не слугують вирішенню суперечки з Україною. Єдина людина, яка виграє від цього, — російський диктатор Володимир Путін», — сказав він.

У зв’язку з цим, спікер Міністерства закордонних справ Польщі закликав організаторів страйків дистанціюватися від людей, які поширюють проросійські наративи.

Нагадаємо, 20 лютого ситуація з протестом польських фермерів відчутно загострилася. Доходило до того, що агресивні поляки зупинили пасажирський автобус, перекривали залізницю та висипали зерно з вантажного вагона, який прямував до Німеччини. Окрім звичних плакатів та вимог, був ще один — із закликом до Путіна, щоб той «розібрався» із владою України та Європейського Союзу. На тракторі з цим плакатом майорів радянський прапор із серпом і молотом.

21 лютого генеральна консулка Польщі у Львові попросила вибачення в українців за дії поляків. Утім, це не перше вибачення представників польської влади: раніше аграрний міністр Польщі Чеслав Сєкерський також вибачався перед українцями за те, що протестувальники в Дорогуську відкрили три українські вантажівки й висипали з них зерно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності