• Головна
  • Світ
  • МВС Польщі відреагувало на скандальний плакат із закликами до Путіна

МВС Польщі відреагувало на скандальний плакат із закликами до Путіна

МВС Польщі відреагувало на скандальний плакат із закликами до Путіна

Сам плакат вже вилучили

До автора скандального банера із закликами до Путіна вживатимуть відповідні заходи. Про це 20 лютого на своїй сторінці у соцмережі Х написав міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кєрвінський.

Ввечері 20 лютого мережею поширилося фото з акцій протесту польських фермерів. На світлині, на одному з тракторів, прикріплений банер із текстом польською мовою. "Путін, розберись і з Україною, і з Брюсселем, і з нашою владою", — написано на плакаті. Також до трактора причеплений радянський червоний прапор з серпом та молотом.

Як повідомив міністр МВС Польщі, цей плакат негайно відібрали. Поліція та прокуратура вживають заходів проти його автора. “Згоди на таку злочинну діяльність не буде”, — запевнив міністр внутрішніх справ Польщі.

Нагадаємо, 20 лютого зранку учасники фермерського страйку в Польщі посилили обмеження руху на польсько-українському кордоні. Раніше вони анонсували блокування усіх пунктів пропуску на кордоні між Польщею та Україною. Блокувати обіцяли не лише прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів. Проте вже ввечері 20 лютого страйкарі дещо послабили обмеження руху на кордоні з Україною. Зокрема, після 17:00 відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску Хребене - Рава-Руська.

Крім того, українські перевізники почали акцію у відповідь перед трьома пунктами пропуску. Учасники планують не пропускати вантажівки на польських номерах, якщо їх протестувальники з польського боку пропустили поза чергою. Акція триватиме до 15 березня, але завершиться раніше, якщо припинять протест польські фермери.

Раніше сьогодні польські протестувальники на пункті пропуску “Медика — Шегині” відкрили вантажний контейнер із сільськогосподарською продукцією й висипали зерно на колію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності