• Головна
  • Україна
  • Мінвідновлення провело термінові переговори з Польщею через блокаду кордону

Мінвідновлення провело термінові переговори з Польщею через блокаду кордону

Мінвідновлення провело термінові переговори з Польщею через блокаду кордону

В неділю ввечері польські мітингувальники спробували перекрити рух пасажирського транспорту

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів термінові перемовини з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой. Перемовини велись щодо неприпустимості блокади кордону, зокрема, пасажирського транспорту. Про це 19 лютого повідомили на сторінці міністерства у Facebook.Міністр зазначив, що блокування транспорту на польському кордоні матиме важкі соціально-політичні наслідки для обох країн.

Блокування кордону – це пряма загроза безпеці країни, що обороняється. Подібні дії негативно впливають на наше протистояння спільному ворогу — Росії. Жінки та діти, що шукали прихистку від війни і в силу різних причин повертаються додому не можуть ставати заручниками бізнес-інтересів. Подібні акції та приклади негуманного ставлення до українців на кордоні ЄС можуть бути використані російськими спецслужбами для розбурювання штучного конфлікту між нашими країнами. Ми очікуємо на конкретні дії польських колег, щодо недопущення таких ситуацій та вирішення проблеми загалом”, – наголосив Олександр Кубраков.

Також заступник міністра Сергій Деркач, який перебуває на зв’язку із заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганцажем, наголосив що ситуація на кордоні стає критичнішою. Найскладніша ситуація серед шести заблокованих пунктів пропуску — на ПП “Ягодин-Дорогуськ”. Там повністю зупинився рух вантажного транспорту: не пропускаються гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо.

Також через цей пункт пропуску з України не можуть виїхати порожні вантажівки, що їдуть за критично необхідними товарами. Вони вимушені чекати у понад 15 кілометровій черзі для порожніх на пункті пропуску “Нижанковичі – Мальховіце”, де тимчасово призупинена реєстрація до єЧерги.

Нагадаємо, що 20 лютого польські фермери на місяць заблокують усі переходи між Польщею і Україною. Організатори попереджають, що будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, але й вузли зв'язку та під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів. Протестувальники закликають громадськість підтримати свою акцію. Вони аргументують свої дії тим, що спрямовані на “забезпечення продовольчої безпеки країни”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності