• Головна
  • Україна
  • Польські страйкарі послабили обмеження руху біля кордону з Україною

Польські страйкарі послабили обмеження руху біля кордону з Україною

Польські страйкарі послабили обмеження руху біля кордону з Україною

Відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску Хребене - Рава-Руська

Польські страйкарі дещо послабили обмеження руху на кордоні з Україною. Про це ввечері 20 лютого повідомили у Державній прикордонній службі України.

Після 17:00 відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску Хребене - Рава-Руська. “Протестувальники також висловили готовність щогодини пропускати по 1 вантажівці в обох напрямках”, — йдеться у повідомленні ДПСУ.

Також учасники акції протесту готові пропускати незначну кількість транспорту через пункт пропуску Зосін-Устилуг. Зокрема, вони планують кожні 30 хвилин пропускати по 5 легкових автомобілів в обох напрямках, щогодини по 1 вантажівці на в'їзд до Польщі й по 3 вантажівки на в’їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках будуть пропускати у звичайному режимі.

Нагадаємо, 20 лютого зранку учасники фермерського страйку в Польщі посилили обмеження руху на польсько-українському кордоні. Раніше вони анонсували блокування усіх пунктів пропуску на кордоні між Польщею та Україною. Блокувати обіцяли не лише прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

Крім того, українські перевізники почали акцію у відповідь перед трьома пунктами пропуску. Учасники планують не пропускати вантажівки на польських номерах, якщо їх протестувальники з польського боку пропустили поза чергою. Акція триватиме до 15 березня, але завершиться раніше, якщо припинять протест польські фермери.

Раніше сьогодні польські протестувальники на пункті пропуску “Медика — Шегині” відкрили вантажний контейнер із сільськогосподарською продукцією й висипали зерно на колію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності