• Головна
  • Україна
  • Генконсулка Польщі у Львові попросила вибачення за дії польських протестувальників

Генконсулка Польщі у Львові попросила вибачення за дії польських протестувальників

Генконсулка Польщі у Львові попросила вибачення за дії польських протестувальників

Дипломатка назвала дії польських фермерів ганебними для Польщі

Генконсулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибачення в українців за дії польських фермерів-протестувальників на кордоні. Вона зазначила, що дії протестувальників на українсько-польському кордоні ганьблять Польщу, про це Еліза Дзвонкевич в Україні написала на своїй сторінці в Facebook

“Я не можу вдавати, що не бачу цих дій, які ганьблять Польщу на польсько-українському кордоні. Вибачте, дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою рук моїх земляків” — написала Дзвонкевич у себе в Facebook.

Окрім цього, дипломатка порівняла дії поляків із поведінкою росіян під час Варшавського повстання: “Коли підлітком я дізналася, що під час Варшавського повстання 1944 року росіяни, які стояли на правому березі Вісли, не погодилися на посадку для дозаправки літаків союзників, які допомагали воюючій Варшаві, я подумала, що лише росіяни могли поводитися так ганебно… Тоді я була переконана, що тільки росіяни можуть спокійно дивитися, як стікає кров'ю інший народ... що ми, поляки, ніколи б не зробили щось подібне”.

Еліза Дзвонкевич додала, що не вірить що протестувальники — справжні поляки: ”Що сьогодні роблять "польські" фермери та перевізники? Я не вірю, що вони поляки... Справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину своїм сусідам, які борються за свободу”.

Нагадаємо, 20 лютого, під час акцій протесту, польські протестувальники висипали зерно з одного з вантажних вагонів поблизу пункту пропуску «Медика — Шегині». Раніше схожий інцидент трапився під час протесту польських фермерів. 11 лютого на пункті пропуску «Дорогуськ — Ягодин», польські фермери розрізали болгаркою три українські вантажівки та висипали з них зерно. Як наслідок, Посольство України в Польщі звернулось до поліції й та відкрила кримінальне провадження.

До слова, поляки блокують кордон з Україною з 9 лютого. Перед цим, з 6 листопада 2023 року, подібні акції влаштовували перевізники та фермери, але у січні всі блокади було знято. Блокаду кордону відновили як частину загальнонаціонального страйку фермерів, що триватиме в Польщі до 10 березня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності