• Головна
  • Світ
  • Україна не веде переговори з Польщею щодо закриття кордонів — Кубраков 

Україна не веде переговори з Польщею щодо закриття кордонів — Кубраков 

Фото: Мінінфраструктури

У Мінінфраструктури подібне рішення назвали вигідним лише для Росії

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков прокоментував заяву про перемовини України та Польщі щодо закриття кордону. Міністр зазначив, що українська сторона не веде перемовини щодо цього питання, повідомили у Мінінфраструктури у середу, 28 лютого.

“Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Для нас стабільно працюючий кордон – це питання виживання у війні з російським агресором. Подібне рішення не буде вигідне нікому, окрім нашого спільного ворога”, — прокоментував Олександр Кубраков.

Міністр зазначив, що Україна запропонувала Польщі конструктивні рішення, а також зробила кроки назустріч для зняття напруження на кордоні. Українська сторона очікує від поляків рішення, аби ситуація не зайшла у глухий кут.

Напередодні прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Україна та Польща обговорюють тимчасове закриття кордону, аби припинити двосторонню торгівлю товарами. Рішення щодо закриття кордону, за словами Туска, буде тимчасовим та болючим для обох сторін. Водночас заступник міністра економіки України Тарас Качка повідомив, що Україна і Польща провели чотиригодинні переговори на яких не згадували про закриття кордону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності