• Головна
  • Світ
  • Польські правоохоронці затримали журналіста Ткача за зйомку торгівлі між Польщею та РФ

Польські правоохоронці затримали журналіста Ткача за зйомку торгівлі між Польщею та РФ

Фото: УП

Відзняті матеріали поляки частково видалили

Біля польсько-білоруського кордону польські правоохоронці затримали журналіста “Української Правди” Михайла Ткача разом із оператором. Вони знімали матеріал про транзит продукції між Польщею, Росією і Білоруссю, повідомили в “УП” 27 лютого.

За даними видання, правоохоронці утримували журналіста та оператора у комендатурі близько чотирьох годин. Також журналістів допитували польські спецслужби. “Біля кордону Польщі із Білоруссю до нас під’їхали польські поліцейські. Ми показали наші документи і посвідчення журналістські. Вони почали хапати наші камери, обшукувати [...].

На допиті в комендатурі я повідомив, що ми журналісти і сказав, що ми знімаємо [...] як сільськогосподарська продукція йде з Росії і Білорусі в Польщу. Було видно, що представники польської спецслужби перелякалися. Вони почали мене запитувати, хто ще про це знає, [...] хто наші джерела, як ми про це дізналися”, — розповів Михайло Ткач.

Під час допиту українські журналісти не мали змоги з ким-небудь зв’язатися. Після того, як Ткачу повернули картки пам’яті, стало відомо, що деякі відзняті матеріали поляки видалили. За словами журналіста, команда УП вирішила перевірити, що відбувається на польсько-білоруському, адже через Польщу і Білорусь сільськогосподарська продукція їде в Росію і навпаки. Команда “Української Правди” обурена тим, що ситуацію вдалося вирішити лише після розголосу та втручання посольства України в Польщі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності