• Головна
  • Світ
  • Поліція польського Любліна прокоментувала затримання журналіста Михайла Ткача

Поліція польського Любліна прокоментувала затримання журналіста Михайла Ткача

Журналіста Михайла Ткача затримали на кордоні з Польщею, але згодом відпустили, фото «Детектора медіа»

Поліція заявила, що затримала журналіста для встановлення особи, але видалення відзнятих матеріалів не коментувала

Люблінська поліція підтвердила затримання на кордоні з Польщею журналіста «Української правди» Михайла Ткача та його оператора, які знімали матеріал про те, як Польща торгує з Росією через Білорусь.

Як сказано в повідомленні, офіцери поліції Люблінського гарнізону вжили заходів у зв’язку з потребою встановити особи людей, перебування яких у прикордонній зоні стурбувало мешканців. Після перевірки затримані покинули відділення поліції, заявили польські поліцейські.

Люблінська поліція не уточнила, про кого йдеться у їхньому повідомленні. Однак воно зʼявилося майже одночасно з інформацією від поліції Підляського воєводства Польщі, де вказали, що не затримували журналіста з України.

Нагадаємо, у Польщі 27 лютого затримали українського журналіста Михайла Ткача. За його словами, це сталося біля кордону Польщі з Білоруссю, коли він та його оператор знімали матеріал про транзит продукції між Польщею та Росією і Білоруссю. За словами Ткача, знімальна група хотіла перевірити, що в Росію потрапляє сільськогосподарська продукція через Польщу та Білорусь, і розповісти про це польському суспільству, «якщо воно не знає».

Ткач розповів, українці показали поліціянтам документи й журналістські посвідчення, але ті почали їх обшукувати й хапати камери. Коли їх згодом привезли в комендатуру, то відібрали телефони й документи, а також карти пам’яті з камер. У комендатурі також перебували працівники спецслужб, які допитувалися журналістів про те, чи багато кому відомі факти такої торгівлі, а також видалили частину відзнятих відеоматеріалів.

Звільнити журналістів вдалося тільки після втручання посольства України в Польщі, розповіла головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва. Посол України в Польщі Василь Зварич у коментарі «Громадському» підтвердив, що українське дипломатичне представництво зверталося до поліції через інцидент. Як розповів Зварич, поліція пояснила, що отримала інформацію про «підозрілих» людей, які здійснювали фото- і відеознімання в районі залізничної колії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності