• Головна
  • Україна
  • Мінагрополітики сподівається, що поляки компенсують Україні збитки за висипане зерно

Мінагрополітики сподівається, що поляки компенсують Україні збитки за висипане зерно

Розсипане зерно на коліях

Зерно, яке поляки висипали з вантажних вагонів, прямувало до Марокко

Внаслідок протестів польських фермерів на кордоні з Україною з вантажних вагонів на колії було висипано від 160 до 180 тонн українського зерна, яке прямувало до Марокко. Ймовірно, йдеться про зерно, яке польські фермери висипали з вантажних вагонів поблизу міста Бидгощ. Як повідомляє «РБК-Україна», заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький в ефірі телемарафону заявив, що всі причетні будуть відшкодовувати збитки.

Він зауважив, що пошкодження приватної власності є порушенням законодавства й додав, що українська сторона має підтвердження того, що у Польщі розпочали відкривати кримінальні провадження щодо випадків, коли польські протестувальники розсипали українське зерно.

За словами Висоцького, «той, хто спричинив збитки, повинен відшкодувати їх. Це може бути вирішено за результатами суду або добровільно» і він сподівається на максимально короткі терміни передачі справи до суду, справедливість та повну компенсацію збитків тими, хто їх завдав.

Нагадаємо, в лютому було зафіксовано кілька випадків, коли польські фермери, які протестують через імпорт української агропродукції, висипали українське зерно з вантажівок або вантажних вагонів. Один з наймасштабніших таких випадків стався неподалік міста Бидгощ, тоді поляки відкрили вісім із сорока вагонів, унаслідок чого на колії висипалося від 160 до 180 тонн зерна, яке прямувало до Марокко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності