• Головна
  • Світ
  • Поляки вчетверте розсипали українське зерно: пошкоджено 160 тонн збіжжя

Поляки вчетверте розсипали українське зерно: пошкоджено 160 тонн збіжжя

Поляки вчетверте розсипали українське зерно: пошкоджено 160 тонн збіжжя

Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, а потім до інших країн

У ніч на 25 лютого на станції у Котомежі невідомі розсипали українську агропродукцію із восьми напіввагонів. Внаслідок цього пошкоджено 160 тонн збіжжя, повідомили у Мінінфраструктури.

У міністерстві додали, що вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки мав направитися до інших країн світу. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що Україна дотримується усіх домовленостей та не експортує деякі види агропродукції до Польщі.

«Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності. Як довго уряд і польська поліція дозволять продовжувати цей вандалізм? Знову ж, вся ця сільгосппродукція їде в пломбованих вагонах і прямує транзитом в інші країни. Ми суворо дотримуємося закону. А ви?» зазначив Кубраков.

Polskie Radio PiK повідомило, що йдеться про висипану кукурудзу. Відомо, що до залізничної станції прибула польська поліція. Укрзалізниця готує звернення до правоохоронних органів Польщі.

Нагадаємо, у суботу, 24 лютого, на польській станції «Дорогуськ» невідомі висипали боби з українського вантажного потяга. 23 лютого на цій же станції відкрили три українські зерновози з ріпаком. Перший випадок із пошкодженням української агропродукції у Польщі зафіксували 11 лютого — тоді невідомі розрізали болгаркою три українські вантажівки й висипали звідти зерно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності