• Головна
  • Світ
  • Польща різко збільшила імпорт російських огірків

Польща різко збільшила імпорт російських огірків

Польща імпортує російські тепличні огірки, бо вони дешеві, фото ілюстративне

Імпорт тепличних огірків з Росії до Польщі почав зростати з 2023 року

На гуртових ринках Польщі спостерігається небачений наплив тепличних огірків з Росії. За спостереженнями операторів польського ринку, російський огірок буквально превалює в пропозиціях операторів, завдяки насамперед доступній ціні, пише міжнародна інформаційно-аналітична платформа EastFruit.

Росія постачає в Польщу огірки на рівні з Іспанією

За оцінками аналітиків, Польща щомісяця імпортує з Росії 2-3 тис. тонн огірків, що робить її головним постачальником цих овочів у країну нарівні з Іспанією. Як зазначається в повідомленні, імпорт російських тепличних овочів до Польщі почав різко зростати ще 2023 року, коли було ввезено близько 8 тис. тонн огірків. Уже зараз очевидно, що у 2024 році обсяги імпорту перевищують торішні.

За даними EastFruit, Польща входить до числа найбільших світових імпортерів свіжих огірків, посідаючи в цьому рейтингу 6-те місце після США, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів і Пакистану. При цьому темпи зростання імпорту огірків у Польщі одні з найвищих серед великих країн-імпортерів.

Поляки імпортують російську продукцію, протестуючи проти української

Імпорт російської агропродукції до Польщі відбувається на тлі масштабних протестів польських фермерів, які виступають проти ввезення сільськогосподарської продукції з України. Зокрема, фермери заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною, вимагаючи обмежити український імпорт до Польщі. В черзі на кордоні станом на ранок 7 березня перебували 2300 вантажівок. Польські поліціянти раніше заблокували українських перевізників, які йшли на мирні перемовини з протестувальниками.

Також нагадаємо, що польська поліція раніше затримала українського журналіста Михайла Ткача, який збирав докази того, як поляки торгують з росіянами через Білорусь.

На тлі появи в інформаційному просторі публікацій про імпорт до Польщі російської агропродукції, прем’єр-міністр цієї країни Дональд Туск заявив про можливість розглянути заборону такого імпорту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності