У Східниці на місяць запровадили карантин через сказ у кота

У Східниці на місяць запровадили карантин через сказ у кота

Також карантин діє у селі Раневичі та у п’ятикілометровій зоні навколо Східниці

У Східниці та селі Раневичі, а також в їхній 5-кілометровій зоні, запровадили карантин через сказ. Там виявили два випадки захворювання у тварин — кота та лисиці, повідомили у Дрогобицькій ОВА у середу, 17 січня.

Два дні тому, 15 січня, з Львівської регіональної державної лабораторії надійшло підтвердження про наявність вірусу сказу у кота та лисиці. У Східниці хворий кіт укусив дочку власниці. За декілька днів тварина померла. До слова, на місці смерті кота, а також на подвірʼї помешкання провели дезінфекцію. Також, 14 січня у селі Раневичі лисиця зайшла на подвірʼя одного з домів та вкусила собаку. Господар обійстя лисицю убив, а собаку провакцинували проти сказу.

У Східниці та Раневичах проведуть довакцинацію всіх собак та котів. Тепер у цих населених пунктах та їхній п’ятикілометровій зоні на місяць запровадили карантин. “В звʼязку з виявленням захворюванню на сказ у кота та лисиці у смт Східниця та 5 — ти км зоні (с. Новий Кропивник) та с. Раневичі та 5 — ти км зоні (с. Почаєвичі) накладено карантинні обмеження до 16 березня 2024 року, які будуть зняті за умов відсутності нових випадків захворювання тварин на сказ”, — йдеться у повідомленні Дрогобицької ОВА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності