• Головна
  • Україна
  • Хмельницький суд покарав помічника священника УПЦ МП за побиття військового

Хмельницький суд покарав помічника священника УПЦ МП за побиття військового

Хмельницький суд покарав помічника священника УПЦ МП за побиття військового

Нападник заплатить військовому майже 90 тис. грн компенсації

На Хмельниччині помічника священника УПЦ МП Ігоря Слободяна судили за побиття армійця, під час служби у храмі. Священнослужителя визнали винним та призначили йому покарання — півтора року пробаційного нагляду, та зобов’язав виплатити потерпілому майже 90 тис. грн компенсації. Про вирок суду повідомили журналісти Суспільного у п’ятницю, 10 травня.

Бійка в храмі УПЦ МП сталася у Хмельницькому 2 квітня 2023 року, відео очевидці поширили у соцмережах. Під час сутички Артур Ананьєв, який тоді був звільнений із ЗСУ, бо отримав закриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Після розголосу священнослужителі храму заявили, що ексвійськовий намагався зірвати богослужіння та спровокувати конфлікт. Один зі священників навіть написав у поліцію заяву про напад.

Відео нападу на військового у храмі в Хмельницкому

Попри це, розглянувши всі матеріали справи, суддя Хмельницького міськрайонного суду Володимир Навроцький визнав помічника священника винним у побитті Артура Ананьєва. Ігоря Слободяна засудили до півтора року пробаційного нагляду. Це зобов'язує обвинуваченого повідомляти орган з питань пробації про зміни в роботі й навчанні, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, а також виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою подолання агресивної поведінки.

Крім того, Ігоря Слободяна зобов’язали виплатити військовослужбовцю 87,9 тис. грн. З них 37,9 тис. грн — це відшкодування витрат потерпілого на лікування, а решта 50 тис. грн — компенсація за моральну шкоду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності