• Головна
  • Україна
  • УПЦ Московського патріархату відкриває два нові монастирі: на заході та сході України

УПЦ Московського патріархату відкриває два нові монастирі: на заході та сході України

Митрополит Онуфрій

Один з монастирів буде на Харківщині, інший — на Закарпатті

УПЦ МП відкриває два нові монастирі на Харківщині та Закарпатті. Про це 10 квітня повідомила релігійно-інформаційна служба України, посилаючись на Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Відкрили чоловічий та жіночий монастирі

"У відповідь на рапорти єпархіальних архиєреїв, Священний Синод утворив чоловічий монастир на честь ікони Божої Матері “Скоропослушниця” у селищі Бабаї Харківської єпархії, затвердив намісника цієї обителі, та відкрив Свято-Троїцький жіночий монастир в селі Буківцьово Мукачівської єпархії", — йдеться в ухвалах синоду УПЦ МП, який відбувся 10 квітня у Києві.

Учасники Синоду УПЦ МП також затвердили намісника Свято-Миколаївського чоловічого монастиря м. Шаргород та настоятеля чоловічого монастиря на честь Чесного і Животворящого Хреста Господнього у Долині Хрестів.

На засіданні Священного Синоду також розглядали питання “про теперішній стан дотримання прав на свободу віросповідання вірян та релігійних організацій Української Православної Церкви”.

“У зв’язку з їх порушенням, Синод ухвалив рішення проінформувати Помісні Православні Церкви, іноземні країни та міжнародні правозахисні організації з цього приводу”, — повідомляють на сторінці Української православної Церкви.

Нагадаємо, священника УПЦ МП з Хуста на Закарпатті підозрюють у виправданні російського вторгнення. Священник називав війну в Україні “громадянською” і підбурював вірян до ухилення від мобілізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності