На Дрогобиччині запровадили карантин через сказ у собаки

На Дрогобиччині запровадили карантин через сказ у собаки

Карантинні обмеження діятимуть у селах Бистриця, Новошичі, Ортиничі та Биків

На Дрогобиччині у селі Бистриця та його п'ятикілометровій зоні запровадили карантин через підтверджений випадок сказу у собаки. Про це 9 січня повідомила пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

Сказ зафіксували у восьмирічної собаки. Вона покусала трьох людей у Бистриці й після цього загинула. 5 січня Львівська регіональна державна лабораторія провела дослідження та підтвердила наявність вірусу сказу у собаки.

Карантин запровадили у селі та його п’ятикілометровій зоні, зокрема у Новошичах, Ортиничах й Бикові. Також на місці загибелі собаки та на подвірʼї провели дезінфекцію. Карантин триватиме до 8 березня 2024 року включно, якщо не зафіксують нові випадки захворювання. Водночас у Бистриці проводитимуть вакцинацію всіх собак та котів.

Крім цього, з першого грудня карантинні обмеження через сказ впровадили на Стрийщині. У зв’язку з цим у Львівській області мисливці розпочали санітарний відстріл хижаків, зокрема вовків, лисиць, бродячих собак та котів, а також сірих ворон. У такий спосіб у громадах сподіваються запобігти поширенню інфекції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності