Ще у двох селах Дрогобиччини запровадили карантин через сказ у лисиць

Фото: Jeremy Hynes

У селі Лішня, Ступниця та п'ятикілометровій зоні карантин триватиме до 28 січня 2024 року

У селі Лішня та Ступниця Дрогобицької громади та п'ятикілометровій зоні запровадили карантин на два місяці через сказ у лисиць. Про це у четвер, 30 листопада, повідомили у Дрогобицькій районній військовій адміністрації. Сказ у двох лисиць підтвердили 28 листопада у Львівській регіональній державній лабораторії.

“Напередодні лисиці проникли на подвір’я місцевих господарів. У обох випадках свійські собаки, які перебували біля будинку, загризли скажену дику тварину на смерть. Собаки попередньо були вакцинованими, відтак не постраждали ураженням сказу, однак перебувають на вимушеній вакцинації”, — зазначили в адміністрації.

Якщо нових випадків зараження не виявлять, то карантин у Лішні, Ступниці та п'ятикілометровій зоні триватиме два місяці. Наразі у населених пунктах відловлюють безпритульних тварин та продовжують їх вакцинацію. Власники котів і собак можуть безкоштовно вакцинувати тварин у Дрогобицькій районній державній лікарні ветеринарної медицини за адресою: м. Дрогобич, вул. П.Орлика, 15.

Нагадаємо, нещодавно у селі Попелі зафіксували другий за місяць випадок сказу у домашнього кота.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності