Львівщина входить в п’ятірку областей, де найбільше поширений сказ серед тварин

Львівщина входить в п’ятірку областей, де найбільше поширений сказ серед тварин

На це є багато різних причин, пов’язаних з війною

Львівщина входить у п’ятірку областей – лідерів за кількістю хворих на сказ тварин. Цього року в області виявили 45 таких випадків. Про це розповіла Наталія Іванченко, гендиректорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За її словами, епідеміологи почали били на сполох у лютому-березні, коли на Львівщині стрімко почала збільшуватися кількість випадків сказу у тварин.

«Ми говоримо зараз про 6 областей, де реєструється найбільша кількість випадків сказу. На першому місці Вінницька область, а Львівщина входить в п’ятірку. На це є багато різних причин, пов’язаних з війною», – каже Наталія Іванченко.

Зокрема, раніше з гелікоптерів розкидали спеціальну вакцину по лісах для вакцинації диких тварин, а зараз це роблять вручну, тож ефективність таких профілактичних заходів впала. Також з’явилося багато безпритульних тварин, яких вимушено залишили люди, втікаючи від війни. Відстріл, як було до війни, не проводиться і збільшується кількість популяції. Усе це призводить до збільшення кількості інфікованих тварин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності