Бориславська міськрада підписала договір про оренду індустріального парку

Проєкт індустріального парку в Бориславі

На 20 га індустріального парку "ІнПарк Борислав" облаштують кластер меблевих підприємств

Бориславська міськрада підписала договір про оренду землі для індустріального парку "ІнПарк Борислав" із керуючою компанією — ТОВ "Хаб меблевих технологій". Компанія орендувала 20 га землі і розвиватиме на цій території промислове виробництво. Про це у п’ятницю, 10 травня повідомили у Бориславській міськраді.

Пріоритет — виробництво меблів

ТОВ "Хаб меблевих технологій" отримало в оренду ділянку, яка розташована у провулку Губицькому в Бориславі. У концепції індустріального парку передбачене створення 2 тисяч робочих місць, пріоритетним напрямком діяльності парку буде меблеве виробництво. Згідно з договором, керуюча компанія розпочне там свою діяльність, розвиватиме територію, а також сплачуватиме до міського бюджету орендну плату.

“У вересні минулого року ми виграли конкурс на керуючу компанію, спільно з виробниками меблів з Дніпра ТОВ "Хаб меблевих технологій". Поки що плануємо акцент на виробництво меблів, але це можуть бути різні цикли: виробництво поролону, обробка текстилю і пошив. Ми хочемо зробити таку кластерну історію для того, щоб виробники всіх галузей могли отримувати додаткову таку синергію від участі в цьому проєкті”, — пояснив у коментарі LVIV/MEDIA Андрій Білий.

Будівництво планують розпочати цього року

За словами Андрія Білого, інвестор займе під власне виробництво 30% індустріального парку, а на решті території залучатимуть інших учасників. Наразі, фінальних домовленостей ще немає. Цього року вже планують розпочати будівництво першого промислового об'єкта. Робота індустріального парку має початись через рік після початку будівництва.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Хаб меблевих технологій" створили у березні 2023 року в Дніпрі. Компанія займається управлінням нерухомим майном за винагороду або на основі контракту та організацією будівництва будівель. Співвласниками підприємства є колишній радник міського голови Львова та експосадовець Львівської міськради Андрій Білий та мешканець Дніпра Олександр Беляєв.

Зазначимо, Андрій Білий у 2017-2019 роках був позаштатним радником міського голови Львова та заступником директора ЛКП "Львівелектротранс". У 2018 році Білого призначили заступником директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, а у березні 2021 року призначили в.о. керівника управління безпеки. У червні 2021 року він звільнився з цієї посади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності