Львівгаз через суд стягнув з Бориславтеплоенерго борг за розподіл газу

Бориславтеплоенерго

Комунальне підприємство заборгувало компанії понад 1 млн грн

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи Львівгаз" подало позов до суду проти КП "Бориславтеплоенерго" через заборгованість підприємства за послуги розподілу природного газу. Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у четвер, 9 травня.

З матеріалів справи відомо, що між "Львівгазом" та "Бориславтеплоенерго" був укладений договір, за яким газорозподільна компанія надавала послуги розподілу газу споживачу. За травень-серпень 2023 року "Львівгаз" виставив "Бориславтеплоенерго" рахунки на суму 1 млн 25 тис. 893 грн. Однак комунальне підприємство не оплатило ці послуги, порушивши умови договору про попередню оплату до початку розрахункового періоду. Через це утворилася заборгованість перед "Львівгазом" на вказану суму.

Суд вирішив розтермінувати виплату боргу на пів року

Тепер газова компанія вимагає через суд стягнути з "Бориславтеплоенерго" понад 1 млн грн заборгованості за надані послуги. Однак підприємство вважає, що позов був поданий передчасно, оскільки “Бориславтеплоенерго” неодноразово зверталося до АТ Львівгаз з пропозицією провести взаєморозрахунки або укласти договір про відстрочку боргу відповідно до вказаного закону. Однак АТ Львівгаз не надало відповіді. У зв'язку з складним фінансовим станом, КП Бориславтеплоенерго подало клопотання про розстрочку виконання рішення суду на 12 місяців шляхом рівних щомісячних виплат.

Суд вирішив стягнути з комунального підприємства суму боргу 1 млн 25 тис. 893 грн, а також судовий збір понад 12 тис. грн. Також суд постановив розстрочити виконання цього судового рішення щодо стягнення боргу на шість місяців. Кожного місяця Комунальне підприємство "Бориславтеплоенерго" повинно сплачувати на користь АТ "Львівгаз" 170 тис. 982грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності