• Головна
  • Україна
  • Росіяни розпочали новий наступ на Харківщину — Зеленський

Росіяни розпочали новий наступ на Харківщину — Зеленський

Росіяни намагаються наступати на Харківщину - Зеленський

Українське військове командування готувалось до наступну росіян на Харківщину. Наразі триває жорсткий бій

Росія розпочала нову хвилю наступу на Харківщину. Наразі на цьому напрямку тривають жорстокі бої. Про це у п’ятницю, 10 травня, повідомив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою.

Військове командування України готувалось до наступу

Як зазначив Президент, військове командування готувалось до нового наступу росіян на Харківщину. Зараз українські війська відбивають ворога з допомогою артилерії.

"Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони можуть збільшувати і підтягувати ще сили в цьому напрямку, але наші військові, наше командування знали про це і розраховували свої сили для того, щоб зустріти вогнем ворога. Зараз іде жорстокий бій в цьому напрямку, ми їх зустріли вогнем," — зазначив Президент під час брифінгу в Києві з лідеркою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Росіяни наступають на Вовчанськ

Цю ж інформацію повідомило і Міністерство оборони, зазначивши, що росіяни намагаються наступати у напрямку Вовчанська. До слова, у п’ятницю вранці російські війська спробували прорвати українську лінію оборони на півночі Харківщини, проте усі атаки успішно відбили. “Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності” — зазначили в Міноборони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності