• Головна
  • Війна
  • Росіяни намагаються прорвати державний кордон на півночі Харківщини

Росіяни намагаються прорвати державний кордон на півночі Харківщини

Росіяни пробують прорвати  державний кордон на півночі Харківщини

Російські війська роблять спроби наступу в напрямку Вовчанська

В пʼятницю, 10 травня, приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву військами РФ української лінії оборони на півночі Харківщини. Станом день 10 травня, усі атаки відбиті. Про це повідомило Міністерство оборони України у своєму Telegram.

Зосередження на Вовчанському напрямку

Як повідомило Міноборони, росіяни, перед спробую наступу піхотинців, інтенсивно бомбили українську лінію оборони і місто Вовчанськ. Також у повідомленні міністерства зазначили, що для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб. З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності” — йдеться в повідомленні Міноборони.

До слова, голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі повідомив журналістам, що з Вовчанська та навколишніх населених пунктів Харківщини проводиться евакуація населення через дуже інтенсивні обстріли з боку російської армії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності