• Головна
  • Україна
  • Зеленський призначив командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ Олександра Трепака

Зеленський призначив командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ Олександра Трепака

Зеленський призначив командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ Олександра Трепака

До цього полковник Олександр Трепак був заступником командувача ССО ЗСУ

У четвер, 9 травня, Володимир Зеленський підписав указ про призначення на посаду командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ полковника Олександра Трепака. До цього військовий був заступником попереднього командувача Сергія Лупанчука. Указ оприлюднили на офіційному сайті президента України.

“Призначити Трепака Олександра Сергійовича командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України”, — йдеться в указі президента України №314/2024.

Про Олександра Трепака

До призначення командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ 47-річний Олександр Трепак обіймав посаду заступника ССО ЗСУ. Військовослужбовець служив в армії з 2008 року, з квітня 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України.

Олександр Трепак отримав звання полковника за успішне виконання операції з евакуації поранених поля бою поблизу Бахмуту у червні 2014 року. З кінця серпня по жовтень 2014 року був старшим військовим начальником з оборони території Міжнародного аеропорту “Донецьк”.

Полковника Олександра Трепака нагороджували Орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів за заслуги перед державою. Також у 2015 році йому присвоїли звання Героя України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності